Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Konkurs " Mięso na patelnie!"

3

http://ballarini.pl/pl/p/Patelnia-granitowa-gleboka-Ballarini-LUCCA-z-dwoma-uchwytami/542

W wielu domach schabowy nieustannie króluje i jest numerem jeden jako sztuka mięsa z patelni. Mam nadzieję, że u Was nie jest tak samo. Pokażcie mi swój pomysł na  mięso z patelni, a możecie wygrać patelnie z firmy Ballarini. Taką jak na zdjęciu;) Sezon grillowy w pełni a przecież na zwykłej patelni też można zrobić dobry kawałek mięsa. Znacie dobry przepis? Podzielcie się nim.

Pamiętajcie mięso możecie smażyć bez tłuszczu a nawet zapiec je w patelni w piekarniku ;) Czekam na Wasze kreatywne pomysły.


Regulamin konkursu" Mięso na patelnie!"  na blogu QuchniaKaroli

  1. Konkurs organizuje autorka bloga Quchniakaroli.pl wraz z firmą Ballarini , która jest sponsorem konkursu
  2. Zadanie konkursowe polega na podaniu przepisu na mięso, które przyrządzicie z wykorzystaniem patelni.
3. Każdy uczestnik może dodać dowolną ilość przepisów.
4. Spośród nadesłanych prac organizatorka wybierze:
  • 1 laureata, który otrzyma patelnię  granitową głęboką Ballarini LUCCA z dwoma uchwytami
5. Okres trwania konkursu: 20 maja do 31 maja 2015r.
6. Laureat zostanie podany do 5 dni po zakończeniu konkursu, w tym poście.
7. Nagrody zostaną wysłane laureatom przez firmę Ballarini, wedle indywidualnych ustaleń.
8. Nie istnieje możliwość zamiany nagród na wartość pieniężną.
9. Nagrody będą wysyłane w granicach Rzeczpospolitej Polskiej.
10.Biorąc udział w konkursie Uczestnik oświadcza, że jego praca została wykonana samodzielnie i nie narusza praw autorskich osób trzecich.
11. Swoją pracę należy wysłać na maila: karolina@quchniakaroli.pl
 12. Warunkiem otrzymania nagrody jest wysłanie przez laureatów na adres karolina@quchniakaroli.pl danych do wysyłki (imię, nazwisko, miejsce zamieszkania, kod pocztowy, numer telefonu dla kuriera) w terminie do 7 dni od daty ogłoszenia wyników


Serdeczne gratulacje dla Katarzyny Selaszuk za tagliate z mięsa wolowego z rozmarynem. Bardzo proszę o maila z danymi do wysylki

Podobne posty

Napisano już 3 komentarze/y. Dyskusja powoli się rozwija...

  1. Łosoś z sosem koperkowym z dodatkiem nowalijek. Zdjęcie na mailu :)
    SKŁADNIKI!
    2 woreczki ryżu
    pęczek koperku
    dwie garście posiekanego czosnku niedźwiedziego
    350g łososia
    1/3 kostki masła
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki mąki
    szklanka bulionu
    rzodkiewka + jej liście
    ogórek
    przyprawy
    oliwa

    GOTUJEMY!
    porcjujemy łososia i siekamy koperek. w międzyczasie gotujemy ryż.
    pół przygotowanego masła topimy w garnku i podsmażamy 3/4 koperku oraz łyżkę czosnku niedźwiedziego. łososia nacieramy koperkiem, oliwą oraz przyprawami.
    do garnka z koperkiem dodajemy 2 łyżki mąki i mieszamy. zalewamy bulionem, dodajemy śmietanę i doprawiamy.
    resztę masła rozpuszczamy na patelni i smażymy z obu stron.
    rzodkiewkę i ogórka kroimy na plastry. liście rzodkiewki, łyżeczkę czosnku niedźwiedziego, łyżeczkę koperku, łyżkę oliwy i soku cytryny blendujemy na pesto. podajemy z rzodkiewką i ogórkiem.

    OdpowiedzUsuń
  2. świetny konkurs, spróbuję swojego szczęścia! Propozycję wysłałam na maila :)
    Pozdrawiam ciepło!

    OdpowiedzUsuń

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)