Mama Daj Jeść

Mama Daj Jeść

Blog o gotowaniu i codzienności z przymrużeniem oka.

Parpadelle szpinakowo-brokułowe.

1

Pora rozpocząć urlop. A jak się rozpoczyna urlop ? Czymś pysznym:) Postanowiłam przemycić mężowy szpinak do obiadu. A Wy też tak przemycacie niektóre składniki swoim niejadkom ?

Składniki:

400 g parpadelle
200 ml śmietanki 18%
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
200 g brokułów
100 g liści szpinaku
sól, pieprz

Przygotowanie:

Cebule siekamy i szklimy na patelni, dodajemy posiekany czosnek. Następnie dorzucamy szpinak. Po ok 7 minutach. Zabielamy śmietanką i doprawiamy/ Brokuły gotujemy w osolonej wodzie.  Gotujemy makaron parpadelle wedle zaleceń na opakowaniu.Jak  brokuły będą miękkie, odcedzamy i miksujemy. Dodajemy do szpinaku i mieszamy z makaronem.




Podobne posty

Pierwszy wpis już się pojawił. Zapraszam do oddawania kolejnych...

Miło mi że przeczytałeś\łaś mój post. Pozostaw ślad po sobie - też lubię czytać:)